YouTube đŸŽ„

YouTube - visa dina videoklipp pÄ infoskÀrmen

YouTube Àr vÀrldens största webbplats för uppladdning, visning och delning av videoklipp. Visa dina videoklipp pÄ infoskÀrmar genom att klistra in adressen, till YouTube-videon som du vill visa, i ett nytt anslag.

SÄ hÀr lÀgger du till ett YouTube-anslag

  1. GÄ till YouTube.com. Sök upp ditt videoklipp, och kopiera adressen till videon.
  2. Logga in pÄ ditt konto pÄ app.pintomind.com. Klicka pÄ Nytt Anslag, vÀlj "YouTube" i menyn och klistra in adressen till videon i fÀltet "Adress till video"
  3. VÀlj om du vill visa med ljud och textning, och om videoklippet ska visas i huvudanslag eller i fullskÀrm.

Vilka YouTube-videor kan visas?

  • Du behöver ha rĂ€ttigheter till att visa videoklippet som du önskar att visa. PĂ„ supportsidorna till YouTube kan du lĂ€sa mer om upphovsrĂ€tt pĂ„ YouTube. Tryggast Ă€r att visa videor som du sjĂ€lv har skapat och laddat upp pĂ„ YouTube, eller som du har fĂ„tt godkĂ€nnande till att visa.
  • Videoklippet mĂ„ste vara 'public' eller 'unlisted'. Du kan inte visa videor som Ă€r 'private'. LĂ€s mer omatt  Ă€ndra videons sekretessinstĂ€llningar pĂ„ YouTubes hjĂ€lpsidor.
  • Det Ă€r inte möjligt att visa kanaler eller direktsĂ€ndningar i PinToMind Classic, men direktsĂ€ndningar Ă€r möjligt att visa i PinToMind 3.
  • Videoklippet bör vara under 10 minuter, och mĂ„ste ha en egen adress.
  • Om du inte vill att videon ska vara sökbar för andra, kan du Ă€ndra videons sekretessinstĂ€llningar till 'unlisted' nĂ€r du laddar upp videon.

Kan jag visa pÄ alla typer av skÀrmar?

YouTube-anslag krÀver mycket av de fysiska skÀrmarna de visas pÄ. Det kan se bra ut nÀr du förhandsvisar pÄ egen pc, men inte pÄ den fysiska skÀrmen som hÀnger ute. Du bör dÀrför kontrollera vad för slags fysiska skÀrmar du anvÀnder, och testa om YouTube-anslag visas bra. HÀr har vi samlat vÄra rÄd och erfarenheter nÀr det gÀller utrustning som passar bÀst för visning av YouTube-anslaget pÄ PinToMinds informationsskÀrmslösning.

Generella och viktiga rÄd för att visningen ska bli bra, Àr att webblÀsare och programvara pÄ skÀrmen Àr uppdaterade, och att skÀrmen Àr kopplad till ett bra nÀtverk. Det bÀsta Àr nÀtverk via kabel, men ett bra trÄdlöst nÀtverk fungerar ocksÄ.

LÀngd och format pÄ video, och antal videoanslag pÄ skÀrmen har ocksÄ pÄverkan pÄ kvaliteten pÄ visningen. Att visa video över lÄng tid skapar ofta utmaningar knutet till internminnet och systemprestanda. Vid visning av video rekommenderar vi daglig omstart av hardware.

Nerladdning och buffring

Visning av YouTube-anslag krÀver att man hela tiden har bra nÀtverk. Om man har ett svagt eller inget nÀtverk kan videon bli stÄende och buffra och försöka att ladda in. Vi har lagt in en timeout sÄ att om videon inte har startat inom 5 sekunder kommer skÀrmen automatiskt att gÄ vidare till nÀsta anslag.

Man kan uppleva lite buffring de första visningsrundorna, men det blir ofta bÀttre och bÀttre efterhand. DÀrför kan det vara bra att ha lite tÄlamod de första rundorna. Uppspelningen blir ofta Ànnu mer stabil efterhand.

SamsungskÀrm? Testa vÄrt eget Video-anslag!

AnvĂ€nder du en SamsungskĂ€rm med SSSP4 eller nyare, rekommenderar vi att du, som alternativ till YouTube, testar vĂ„rt nya Video-anslag, dĂ€r du laddar upp videon direkt. 

Tekniska begrÀnsningar pÄ SamsungsskÀrmar

PĂ„ grund av tekniska begrĂ€nsningar pĂ„ vissa SamsungskĂ€rmar kan YouTube-anslag och Video-anslag inte alltid anvĂ€ndas samtidigt. 

Relaterade videor i slutet av YouTube-video

I slutet av YouTube-videon visas information om relaterade videor. Detta Àr ett tillÀgg frÄn YouTube som inte gÄr att vÀlja bort. Vill man undgÄ detta, rekommenderar vi att istÀllet ladda upp en video-fil direkt i PinToMind. Mer information finner du hÀr

Inget ljud pÄ YouTube-anslaget?

  • Kontrollera att ljudet Ă€r pĂ„, pĂ„ den fysiska skĂ€rmen som du visar skĂ€rminnehĂ„llet pĂ„ frĂ„n PinToMind. 
  • VĂ€lj ljud nĂ€r du upprĂ€ttar eller redigerar video-anslaget. 

Ljud pÄ YouTube-anslag pÄ Chrome

Chrome OS MED Chrome-uppgradering

YouTube-anslag visas med och utan ljud, pÄ enheter med Chrome OS med Chrome-uppgradering.

Chrome OS UTAN Chrome-uppgradering

Om anslaget har valt ljud av, kommer videon att spelas pĂ„ skĂ€rmen utan ljud. Om anslaget har valt ljud pĂ„, kommer videon inte att visas alls. HĂ€r kan du testa att slĂ„ av ljudet pĂ„ anslaget för att kunna visa YouTube utan ljud. 

Chrome webblÀsare utan Chrome OS och kiosklÀge

Om du försöker spela upp video i en Chrome-webblĂ€sare utan Chrome OS och kiosklĂ€ge Ă€r det möjligt att Ă€ndra uppspelningsbehörigheten manuellt. Öppna chrome://settings/content/sound i webblĂ€saren och lĂ€gg till adressen, app.pintomind.com, som du önskar ska kunna spela upp ljud pĂ„ videor automatiskt, under "TillĂ„t".

FrÄgor? Ta kontakt med oss pÄ support@pintomind.com!