URL/Webbsida đŸ’»

Vill du visa en webbsida pÄ dina informationsskÀrmar? Realtidsvisning av kollektivtrafiken, energirapporter, eller en annan webbsida som Àr anpassad för infoskÀrmar?

MÄste vara anpassade för infoskÀrmar

FÄ webbsidor Àr utformade för denna typ av anvÀndning. Webbsidan tar över delar av infoskÀrmen, och kan ge fel pÄ visningen. Som regel beror felet pÄ webbsidan som visas, och/eller utrustning och lokalt nÀtverk dÀr den aktuella infoskÀrmen stÄr.

Vi har dessvĂ€rre inte tillgĂ„ng eller kapacitet till att felsöka, men hĂ€r Ă€r nĂ„gra viktiga saker att tĂ€nka pĂ„:

 • Testa pĂ„ din utrustning: Ă„ven om det visas fint i förhandsvisning Ă€r det inte sĂ€kert att du har utrustning som kan visa modern CSS och Javascript.
 • Pop up-meddelanden kan inte döljas om det finns pĂ„ webbsidan.
 • Inloggning pĂ„ webbsidan Ă€r inte möjligt. Den mĂ„ste ha en öppen adress.
 • HTTPS krĂ€vs (adressen mĂ„ste starta pĂ„ https://)
 • LĂ€sbarhet: Layout och text bör vara lĂ€sbar, Ă€ven pĂ„ avstĂ„nd. Sidan bör ocksĂ„ vara utformad sĂ„ att layouten kan anpassas till olika skĂ€rmstorlekar.
 • TillstĂ„nd: InnehĂ„llet pĂ„ webbsidan kan vara skyddat av upphovsrĂ€tt eller liknande.
 • BrandvĂ€gg: Vissa informationsskĂ€rmar Ă€r anslutna till nĂ€tverk med brandvĂ€ggsbegrĂ€nsningar, och man behöver dĂ„ öppna för webbsidan i brandvĂ€ggen.
 • Nerladdning: Sidan mĂ„ste vara lĂ€tt att lĂ€sa och den mĂ„ste vara snabb - tunga sidor kommer att leda till en lĂ€gre kvalitet pĂ„ informationsskĂ€rmen.
 • iframe: Vi anvĂ€nder iframe, kod för att inkludera en webbsida i en annan webbsida, för att visa webbsidor pĂ„ infoskĂ€rmar. Webbsidan du vill visa behöver vara öppen för visning i iframe pĂ„ externa sidor.

Utseendet kan variera

Webbsidor visas pÄ olika sÀtt beroende pÄ upplösning pÄ skÀrm, innehÄll och teknik pÄ webbsida, webblÀsare, operativsystem och hÄrdvara som anvÀnds. Visning av en webbsida pÄ en informationsskÀrm kan se annorlunda ut Àn nÀr du förhandsgranskar pÄ din egen maskin.

Skapa ett URL-anslag

 1. Klicka pĂ„ den hĂ€r lĂ€nken för att komma till sidan dĂ€r du skapar URL-anslaget. 
 2. Klistra in adressen till webbsidan du vill visa i fÀltet för webbplatsadressen.

Lycka till, vi hoppas att det fungerar bra för dig!


Zooma i URL-anslag

Det gÄr att stÀlla in zoom-nivÄ pÄ visningen av URL-anslaget. Ta tag i reglaget för att zooma in eller ut, och förhandsvisa innan du sparar.

Webbsidor som har instÀllningar för hur de ska visas vid olika upplösningar (med sÄ kallad responsiv webbdesign) anpassar sig till zoomningen.

Om webbsidan inte visas

Det finns tvĂ„ vanliga orsaker till att webbsidor inte visas pĂ„ informationsskĂ€rmar och/eller nĂ€r du förhandsvisar informationsskĂ€rmar. 

HTTP kan inte visas

HTTPS krĂ€vs (adressen mĂ„ste starta pĂ„ https://)

MÄnga anvÀnder HTTP för visning av skÀrm och HTTPS för administration, och dÀrför kan man uppleva att sidan inte visas i förhandsvisning, men att den visas pÄ den fysiska skÀrmen.Du kan lÀsa om skillnaden pÄ HTTP och HTTPS pÄ Wikipedia. Kolla med leverantören av sidan om den finns med https://.

Sidor kan vara spÀrrade mot visning

Vi anvÀnder iframe, kod för att inkludera en webbsida i en annan webbsida, för att visa webbsidor pÄ infoskÀrmar. Vissa sidor har en spÀrr mot att visas i iframe pÄ externa webbsidor. För sÄdana sidor Àr det dessvÀrre inte nÄgot vi kan göra frÄn vÄr sida, men vi kan gÀrna hjÀlpa dig att testa om detta gÀller för sidan som du vill visa.

Lösningen för att visa en sĂ„dan sida Ă€r att leverantören av sidan öppnar upp för visning i iframe pĂ„ externa sidor. Vi rekommenderar att du tar kontakt med leverantören och förklarar vad du önskar att visa, och var, och hör om de kan öppna för detta. 

URL-anslag kan inte visas i mobilappen

Den hÀr anslagstypen kan inte visas i mobilappen, PinToMind Go, Ànnu.

FrĂ„gor? Ta kontakt med oss pĂ„ support@pintomind.com!