Text och bild đŸ–ŒđŸ’Ź

Text & bild-anslaget Ă€r ett av vĂ„ra populĂ€raste anslag. En bild - och nĂ„gra ord -  sĂ€ger mer Ă€n tusen ord! 😉

Du hittar Text & Bild-anslaget högst upp i menyn för Nytt anslag.

Även efter att du har valt en av underkategorierna, Bara text, VĂ€nster, Mellan eller Auto, kan du Ă€ndra överst pĂ„ sidan för redigering av anslaget.

Text

VÀnster, höger, eller centrerad

Du vÀljer textjustering överst i anslaget. Om en bild Àr placerad över texten och inte har full bredd kommer bilden att följa samma justering som texten.

Textstorlek

Justera enkelt textstorleken genom att dra i reglaget mellan ”A-” och ”A+” i menyn. NĂ€r du justerar textstorleken justeras automatiskt bĂ„de titel och meddelandetext, sĂ„ att dessa stĂ„r i förhĂ„llande till varandra.

Markerad text, kursiv och tabell

I verktygsfÀltet lÀngst upp i anslaget finns det olika redigeringsalternativ, sÄsom markerad text. Du kan ocksÄ infoga en tabell eller göra en lista.

Infoga tabell, HTML m.m.

Genom att högerklicka i textfÀltet fÄr du möjlighet att infoga en tabell, HTML, mm.

Emojis 😎

De vanligaste emojisarna finns under smileyikonen högst upp i verktygsfĂ€ltet. Vill du ha fler möjligheter hittar du en översikt över emojis och koderna för dessa  pĂ„ den hĂ€r sidan.

Bild

Placering och utsnitt

Om du har bild kan du vÀlja om denna ska placeras till vÀnster om texten, eller om den ska placeras över texten. I bÄda fallen kommer titeln att visas över bilden och texten. Du kan Àven anvÀnda bildanslag Auto, mer information om Auto finner du lÀngre ner.

I bildramen hittar du handtag för att justera utsnitt och storlek pÄ bilden. Det finns ocksÄ en ikon för att justera bilden till kvadrat eller till fullstorlek.

Valfri vit ram

Du kan anvÀnda transparenta bilder (PNG). Standard Àr att vi lÀgger en vit bakgrund och ram bakom bilden. Detta hittar du möjligheter att justera nÀr du för muspekaren över bildytan.

Drag-and-drop frÄn startsidan

Om du anvĂ€nder webblĂ€saren  Chrome: NĂ€r du befinner dig pĂ„ startsidan, dĂ€r du ser listan över anslag, kan du börja pĂ„ ett nytt anslag bara genom att dra bilden du vill publicera in i webblĂ€saren. DĂ„ öppnas ett nytt anslag och du kan slĂ€ppa bilden i bildramen.

Klistra in frÄn urklipp

Bilder som ligger i urklipp kan klistras in genom att vĂ€lja ”klistra in”, eller snabbast ctrl + v. Om du har Mac Ă€r kortkommandot  ⌘ + v. Detta kan anvĂ€ndas pĂ„ bilder som du kopierar frĂ„n en webbsida eller din egen dator – och du kan ocksĂ„ anvĂ€nda det för att visa ett urklipp frĂ„n ett kalkylark.

LĂ€gg gĂ€rna till  tidsstyrning om det Ă€r ett anslag som bara Ă€r aktuellt under en viss tidsperiod. 

Bildbeskrivning

Om man vill ha en bildbeskrivning i ett Text & Bild-anslag, gÄr det att lÀgga till en kort beskrivning pÄ bilden, i fÀltet för copyright.

Bildanslag Auto

Vid anvĂ€ndning av bildanslaget Auto, fĂ„r alla bilder samma layout, oavsett vilken riktning de har. Detta bidrar till en fin och sömlös visning pĂ„ skĂ€rmen, nĂ€r flera anslag efter varandra fĂ„r samma layout. 

LĂ€gg in extra information i PinToMind Go

Notera att det hĂ€r Ă€r ett anslag dĂ€r du kan lĂ€gga in extra information som kan visas under "LĂ€s mer" i mobilappen  PinToMind Go. Klicka pĂ„ "+ EXTRA" och lĂ€gg in text och/eller lĂ€nk till mer information.

VÀlj skÀrmen/skÀrmarna som du vill att anslaget ska visas pÄ, och kom ihÄg att spara.

Affisch med fler alternativ - anvÀnd pdf

Om du vill redigera bild och text helt fritt efter egna önskemÄl med annan placering av text och bild, typsnitt, olika storlek pÄ text, osv., sÄ rekommenderar vi att du skapar detta i ett annat program, sparar som en pdf-fil och laddar upp till PinToMind i anslagstypen Bild/pdf/affisch.

FrĂ„gor? Ta kontakt med oss pĂ„ support@pintomind.com!